Tanja van Hummel

De redacteur die meedenkt, neemt u veel werk uit handen. Of u nu een intern tijdschrift wilt voor uw organisatie, een tekst op leesbaarheid en spelling geredigeerd wilt hebben of met de handen in het haar zit omdat u een tekst moet schrijven; ik denk mee en dat scheelt heel veel werk.


Door mijn (taal)filosofische achtergrond kan ik u goed laten nadenken over de inhoud en de argumentatiestructuur. De hoofdlijnen helder krijgen, leidt ertoe dat ook de details duidelijk worden.
Het draait om uw verhaal, om uw woorden en uw stijl.

 

Holkje van der Veer


"Dank aan Tanja van Hummel, jij stimuleerde mij om alles zo helder mogelijk te verwoorden."


Citaat uit het Dankwoord van het boek Veer-kracht. Spiritueel leven met een bijzonder lichaam. geschreven door Holkje van der Veer, de hipste non van Nederland.

DE REDACTEUR die meedenkt

Theo Koster OP


"Ik heb een aantal complimenten gekregen op het artikel 'Kiezen voor het leven en daarom afscheid nemen van het lichaam': dat ik het in zo weinig woorden zo helder had verwoord. Dat heb ik aan jou te danken. Jij prikkelt mij hiertoe. Je ziet snel waar het niet deugt in een tekst en helpt de schrijver met een opmerking of vraag zich helder uit te drukken

in eigen woorden"


Theo Koster is columnist van Nieuwwij.nl

Nieuwsgierig geworden naar wat ik u voor u of uw bedrijf kan betekenen?


Neem vrijblijvend contact met me op.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EIND/HOOFDREDACTIE


De eindredactie zet de puntjes op de I. De hoofdredacteur overziet en begeleid het gehele proces van het bedenken van de content totaan het lay-outen van de tekst en de afbeeldingen. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de personen en organisaties waarvoor ik heb gewerkt.

Chantal Suissa


"Goed werk!!! Ik ben heel blij dat je op elke punt, spatie en komma hebt gelet en scherp naar de formuleringen hebt gekeken. Dit document gaat naar School van Veiligheid en minster Asscher. Dan is het belangrijk

dat alles klopt. Dank!"


Effectief Nuanceren. Met jongeren in gesprek: ene nieuw perspectief toevoegen. Uitgegeven door YOUnite Coaching Training Consulting

Zusters van Julie Postel


In Vogelvlucht is het informatie en communicatieblad van de Zusters van Julie Postel. ik ben hiervan hoofdredacteur en heb het tijdschrift een nieuwe vorm en inhoud gegeven. De redacties waren lovend:


"Proficiat met deze vernieuwe en prachtige uitgave. Hij prikkelt mij om te gaan lezen."


"Wat is het tijdschrift mooi geworden, een mooie omslag, duidelijke letter en weer een goede inhoud."

 

Proviand


Proviand was van 1999 tot en met 2011 het themablad van de Studentenkerk Nijmegen. De laatste drie jaar was ik hoofdredacteur van dit tijdschrift. Het blad bood een verrassende combinatie van ervaringsverhalen die studenten schreven en populair wetenschappelijke artikelen die door hoogleraren en universitair docenten werden aangeleverd. Proviand werd zowel op de Radboud Universiteit als op de Hogeschool Arnhem Nijmegen verspreid en had een goede naamsbekendheid.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ITijdens mijn filosofiestudie aan de Radboud Universiteit ontdekte ik mijn voorliefde voor logica en taalfilosofie. Ik werd gegrepen door de vraag hoe het toch kan dat we elkaar begrijpen. Ik ben met name geïnteresseerd in vooronderstellingen, implicaties en figuurlijke taalgebruik.


In mijn studententijd was ik hoofdredacteur van Proviand, het themablad van de Studentenkerk in Nijmegen. Daar leerde ik de eerste kneepjes van het redactiewerk dat ik later bij Nieuwwij.nl, de zingevingswebsite van Nederland heb kunnen perfectioneren.

Na mijn studie werd ik docent filosofie in het middelbaar onderwijs en examinator bij de Staatsexamans. Hier leerde ik leerlingen op een positieve manier te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Ik was streng op hun formuleringen, maar dat legde hen zeker geen windeieren. Bij debatwedstrijden eindigden mijn leerlingen bij de top en de examenresultaten waren bovengemiddeld goed.


In mijn werk als schrijfcoach komen al deze aspecten bij elkaar. Ik vind het prachtig werk en help u graag. Neem vrijblijvend contact met me op om kennis te maken.

Mijn achtergrond


Een goede redacteur worden, vereist kennis, ervaring en karakter. Ik had zelf niet gedroomd een coache redacteur te worden,

maar de mensen die ik hielp zeiden: "Wat doe je dit goed. Wat is het fijn dat je me zo helpt."

Toen ik dat ontdekte, dacht ik: "Hiermee kan ik meer mensen helpen."


Contact

Karel Doormanstraat 156

6826 RK Arnhem


06 - 38 65 75 15

contact@tvanhummel.nlCopyright ┬ę T. van Hummel

All Rights Reserved

Algemene voorwaarden