Tanja van Hummel

Dubbele Bediening"Een filosoof kan niet autorijden."

O, nee?

Ik bewijs hieronder het tegendeel.Grapjas


Het is mijn eerste rijles. Ik sta gelukkig helemaal alleen op de parkeerplaats als de lesauto aan komt rijden. De baas van de rijschool in eigen persoon stapt uit, geeft me een hand en zegt: “Stap maar in.”


Ja, wacht even! Ik kan de keren dat ik per jaar in een auto zit op één hand tellen. En dan ben ik bijrijder, lees ik de kaart en kijk ik niet naar hoe iemand rijdt. Vraag één: “Waar zijn al die pedalen voor?”


Na een turbouitleg, ik kom er al snel achter dat alles wat hij zegt op turbosnelheid gaat, moet ik gaan rijden. “Ga de dijk maar op.”


Wat? De DIJK! Als fietser verafschuw ik die dijk. Kronkelend, smal en locals die er met de auto en motoren overheen scheuren. En daar moet ik nu gaan rijden?!


Even later rij ik inderdaad over de dijk. “Ja, de dijk is eigenlijk een heel goede route voor een eerste les. Mooi zicht. Kun je goed leren sturen.” Het zal wel... ik ben nog niet overtuigd.


Binnen mum van tijd moet ik ook het gas erbij pakken en als we even later de dijk afrijden, laat hij me remmen. Ik trap op de rem. Boef, we knallen allebei naar voren en blijven hangen in de gordel. Oké, zo moet het dus niet...


Denk je alles gehad te hebben, komt schakelen erbij en de hellingproef. Zowaar, ik overleef het allemaal, maar het zweet staat me nu toch wel in de handen. Pfff.


En toen stuurde hij me aan de overkant van de dijk het industrieterreintje van Gendt op. We komen langs wegwerkzaamheden. Er zijn wat mensen bezig een kabel in de grond te leggen. Er staat ook een graafmachine.


In opperste concentratie stuur ik de auto langs de werkzaamheden. Maar precies op het moment dat ik langs de graafmachine kom, haalt de bestuurder van de graafmachine met de grijper uit naar de lesauto.


Met grote schrikogen kijk ik opzij. Ik word knetterhard uitgelachen door de werklui. En ook mijn instructeur zit te grijnzen...


Grapjas, weten jullie niet dat een eerste rijles voor zo'n groente als mij al erg genoeg is???


Wat ben ik blij als we tegen het einde van de les een stop maken bij de rijschool. Ik ben kapot...


Ga ik autorijden leuk vinden?

Eerder verschenen...

(vanaf volgende week)

Contact

Karel Doormanstraat 156

6826 RK Arnhem


06 - 38 65 75 15

contact@tvanhummel.nlPORTFOLIO

Lorem ipsum dolor sit amet faucibus porta dapibus sit pede varius facilisis donec magnis ligula.


Lorem ipsum dolor sit amet viverra faucibus porta at dapibus sit varius donec a magnis ligula facilisis pede cursus nobis leo a urna fermentum ut congue vehicula viverra porttitor sociis wisi cras arcu aliquaim nibhu praesent ante ipsum nulla dapibus in vitae porttitor rhoncus elitnostra proin aliquam venenatisa curabitur maurisa tristique morbi sollicitudin non eu etiam eget.

Copyright © T. van Hummel

All Rights Reserved

Algemene voorwaarden